vrijdag 1 mei 2020

superspeurder - actie





Word jij een superspeurneus?


Dag 

Heb je met je gezin alle beren in je buurt geteld? Dan hebben wij een leuke, nieuwe uitdaging voor je! Ga met ons mee op jacht naar obstakels op het voetpad en word een superspeurder. 

Kwam je op berentocht soms een voetpad tegen dat niet zo goed was? Met te weinig plaats om met twee te wandelen? Of met scheve tegels waarover je kon struikelen? Dat is gevaarlijk voor blinde mensen of mensen in een rolstoel. En ook met een buggy is het soms moeilijk wandelen. Samana* wil graag zoveel mogelijk obstakels vinden en hopelijk verbeteren!


Schuilt er in jouw kind een superspeurneus? 
Zet samen met je kind een speurdersbril op, neem een lintmeter en ga op stap. Waar zijn we naar op zoek? 
  • Controleer tijdens je wandeling of het voetpad overal 1,20 meter breed is, zonder een obstakel zoals een losse tegel, een vuilnisbak of een verkeersbord. 
  • Kom je een obstakel tegen waardoor je geen 1,20 meter meer vrij hebt op het voetpad? Noteer dit op het speurneusformulier. 





Op www.samana.be/samen-mobiel vind je ook een versie voor volwassenen.

Speurtocht voltooid!
Stop je ingevulde speurneusformulier in een enveloppe t.a.v. Samana Oost-Vlaanderen en stop hem in een CM-brievenbus. Wij geven alle opmerkingen door aan je burgemeester. En zo draag jij je steentje bij aan betere voetpaden voor iedereen!

Veel speurplezier en hartelijk bedankt!

Met vriendelijke groeten
CM Oost-Vlaanderen


*Samana is de CM-vereniging voor en door mensen met een chronische ziekte of een beperking, en hun mantelzorgers.

het superspeurneusformulier:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten